zill

Alla inlägg under september 2011

Av Therese . - 22 september 2011 15:04

När jag gick från jobbet för en dryg timma sen sa jag "trevlig helg". Inte för att jag ska vara ledig imorgon direkt, om man nu inte räknar seminarie 13.15-17 som att vara ledig...

Jag hade planer på att åka inåt stan efter jobbet, men just nu är jag ganska glad att jag inte gjorde det; det regnar kors & tvärs.

Det gör nämligen det i den här stan, regnar kosr & tvärs alltså. Det är sällan regnet kommer rakt uppifrån, utan det kommer från alla håll & kanter.


Så nu sitter jag i min soffa, spotify:ar, slösurfar och har kvalitativt kattgos; Neira i knät och Nomi ligger kloss mot mitt lår. Mumma.


//zill

Av Therese . - 21 september 2011 17:28

Ja, som jag redan har konstaterat, så händer det inte så mycket i min del av världen, men ikväll blir det iaf en sväng in till Kårkällar'n för P6 (Pedagogernas Sexmästeri här i Gbg) har onsdagspub där. Inte för att det lär bli en långvarig sväng, eftersom jag ska vara på jobbet 6.15 imorron, men ja.

Måste träffa folk som inte innefattar barn i åldern 1-6 år eller folk som inte är mina kollegor (därmed inte sagt att jag tycker illa om mina kollegor, men det vore ju najs att ta hand om mitt sociala liv på annat håll än stället jag vistas ca 8 timmar om da'n).


Idag är det dessutom bara 6 dagar kvar tills Neira-skruttan får ta av sig bandaget hon fick i söndags. Fatta att det fortfarande sitter på, men det får det fasen göra nu iom den dubbelhäftande tejpen inuti. Jag tror jag ska döpa om henne till Houdini, heh.


Nåja, Äta, sen inåt stan dåråh, vah!


//zill

Av Therese . - 20 september 2011 18:48

Det händer inte så himla mycket i min del av världen just nu..

Därför tänkte jag att jag bjuckar på en musikvideo istället... Och det är inte vilken som helst, det är faktiskt det här:



Ungefär det bästa som finns just nu.


//zill

Av Therese . - 18 september 2011 20:34

Ptjaaa, vad ska man säga. Neira-skruttan lyckades fipplade av sig bandaget för andra gången imorse, så det var ju bara att hatta iväg till veterinären igen.

Hon gillar verkligen inte alls att åka spårvgan & buss, så det blev en hel del pip och höga jamanden. Jag har sagt åt henne att hon får skylla sig själv, att hon kanske ska ta & göra en konsekvensanalys; peta av sig bandaget > in i transportburen > åka spårvagn & buss > tillbaka hos veterinären > åka spårvagn & buss hem.

Resultat: olycklig och pipig Neira


Men hon verkar inte ha fattat alls.


  vem bryr sig om att man måste åka buss & spårvagn om man får lite nytt coolt gips-bandage med dubbelhäftande tejp inuti..?


//zill

Av Therese . - 17 september 2011 11:13

Så... Lördagen har startat lugnt och stilla med Anders Eldeman och Melodikrysset. Länge sen jag lyssnade på och löste det. Men det kan ju mest bero på att jag inte har vart vaken lagom till att det sänds (lördagar 10.03 - 11.00 i P4 Sthlm), hah!


Nåja... Det är dags för frukost... Eller kanske lunch..? Kan man äta lunch 11.30? Klart man kan, det gör jag ju 5 av 7 dagar i veckan på jobbet...


Så får det bli... frunch, alltså.

(eller som jag har hävdat i flera år; första målet mat på dagen är alltid frukost!)


//zill

Av Therese . - 15 september 2011 07:20

Ännu en morgon i det zill:erska residenset.

Klart bättre start idag, men det kan ju mest bero på att jag fick "sovmorgon" idag, till 6.10 Iom veterinärbesöket igår blev medcineringen uppskjuten till 6.30, istället för 04, vilket gör det liiiite mer behagligare. Kanske inte så roligt för Neira som gick över tidsgränsen med 2½ timme igår (monstermedicinen ska ges med ganska precis 12 timmars mellanrum), men enligt veterinären som jag frågade så skulle det helst inte gå över 12 timmar, men det måste inte vara exakt på pricken. Vilket är precis tvärtom mot vad veterinären i måndags sa; det får absolut inte gå mer än 12 timmar mellan medicineringarna...!


   

meducinerna Neira får just nu. jag googlade på Temgesic och insåg att det är något som mänskliga knarkare drar i sig, och om jag fattade det rätt, vanligen blandar med Tramadol. monstermedusin, alltså...


Jag väljer nog att gå på vad gårdagens veterinär sa. Inte för att jag kommer förhala medcineringen med flit, men det känns ändå ganska okej att veta. Då behöver jag inte få dåligt samvete om jag skulle råka dra över en stund. Hade 04/16-tiden fortfarande gällt hade jag dragit över med dryga timmen idag pga jobbet, men nu kommer jag ha gott om tid. Gött äre!


//zill

Av Therese . - 14 september 2011 20:25

En kort fundering bara såhär på onsdagskvällen...


Är det bara jag som får hypokondriskt inbillningskli i skallen när reklamen för lusmedlet Linicin går på teve..?


 

//zill

Av Therese . - 14 september 2011 19:49

Vilken onsdag!


Upp 3.50 för att ge Neira medicinen & för att dona ihop mig för att åka till Skövde och föreläsning 8.15-12

Det hela börjar med att Neira lyckas vända bort huvudet precuis när jag ska spruta in medicinen i munnen på henne - medusin på köksgolvet och över mina byxor- där gör den ingen nytta - börja om.


Åka till Skövde och vara på Campus 7.40 35 minuter att slå sönder. Yay.

Vettig kursinformation första delen av förmiddagen, men föreläsningen 9.30-12 var... eh... ett sömnpiller. Fast redig som jag är skrev jag så pennan brann ändå. Hem igen 12.32 med sprängande huvudvärk pga för lite sömn & noll lunch i magen.


Väl hemma möts jag av en överlycklig Neira utan bandage... Wth?! Lilla skitungen har lyckats fippla av sig det under dagen, så hur länge hon traskat runt på den trasiga tassen vet jag inte. Men det resulterade såklart i en ny vända till veterinären (fast dom la om bandaget gratis idag, tack för det liksom!). Är det illa när receptionisten känner igen en och kallas tisseltatten vid namn direkt..? Jag tror det, jag ska skaffa klippkort där borta.


Men nu... Nu ska jag inta soffläge innan det är sovdags.


//zill

Det här är jag!

Therese eller zill. Jag är samma person i olika kontexter.

Skriver om olika saker, men fastnar mest i vardag, pyssel och min nyfunna vän; feminismen.

Välkommen

Instagram - @thesod0519

Instagram

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14 15
16
17 18
19
20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Nyaste nytt!

Inte så nytt...

Kategorier

Länkar

Så här många har hittat hit


Ovido - Quiz & Flashcards