zill

Alla inlägg under april 2012

Av Therese . - 11 april 2012 22:51

Efter en ganska uppfriskande dag med Lärarförbundet har jag fått handlat lite förnödenheter inför helgen - Hej Örebro!, och lite annat jox.

Och som efter varje ombudsdag är jag totalt koffeinstissig. Har inte gjort annat än att suttit på röven och druckit kaffe hela långa dagen (förutom att göra det uppenbara på en ombudsdag; diskutera avtalsrörelsen, saker som rör oss förskollärare & annat matnyttig information).

Jag drack sista (halva!) koppen vid 15.30, och är fortfarande kocko i hjärnan. Varför lär jag mig aldrig?! Jag tål inte mer än typ 5 koppar, sen blir jag stissig och lätt illamående. Ouch. Jag är trött i ögonen, men kroppen är inte ett dug med på det här med sovandet. Svårt att ta min egen empiriska erfarenhet på allvar, månne?



    

[ bildkälla ]

känner mig lite som Nutty från Happy Tree Friends

(ni som sett serien vet säkert vad jag menar, och har ni inte sett HTF - DO IT!)

 

Nåja, jag ska släpa min koffeinstissiga lekamen i säng strax. Visserligen har jag sovmorgon, men ändå. Chanserna till att faktiskt somna är ju klart större om jag ligger i sängen, eller va?


//zill

Av Therese . - 11 april 2012 07:31

Dricker morgonkaffet i lugn & ro. Ska snart hatta iväg till ombudsdagen med facket. Kan bli intressant, med avtalsrörelsen i sitt slutskede (det "ska" vara klart nu till sista april, men om du frågar mig, så blir det inte det), och så tror jag nog att det ska pratas den faktiska planeringstiden kontra avtalad planeringstid - som alltid.


Räknade på min kalasbudget igår, det känns som att det kommer gå ihop något sånär. Kommer troligen få slänga in lite cash i ren panik i sista vändan, men vaffan?!, det får gå. Ska jag bjuda på fest, så ska jag fanimej göra det också.


Oh well. Mot Aschebergsgatan då, och facklig heldag.


Ha't fint.


//zill

Av Therese . - 10 april 2012 21:19

Konstig kväll detta..


Jag är trött, men inte tillräckligt trött för att gå och sova. Har ett gäng tankar som jag skulle vilja få ner i skriftlig form, men det vill sig inte - jag hittar liksom ingen bra ingång på det hela.


Ikväll är en sådan kväll som jag hade önskat lite mer av, men som blev om intet. Ungefär. Jag har gjort "allt" som jag brukar fylla mina ensam-kvällar med och inget bra på tv heller. Dessutom väntar jag på samtal, så jag kan inte riktigt gå & sova heller...


Det enda som kan räknas som vettigt idag är maskinen tvätt som blivit ren & hängd på tork.


Kan det vara så, att om man haft sällskap hela långhelgen så känns första ensamma kvällen lite extra rastlös och tom?


 


//zill

Av Therese . - 10 april 2012 07:19

Alltså, jag älskar mina kattfjantar...

Men när klockan är runt 03.20 och dom väcker mig genom att tömma bokhyllan på böcker & välta papperskorgen, så är jag inte särskilt glad.


Efter det det sov jag ganska lätt så jag vaknade av ganska precis alla ljud katterna gjorde, dvs 03.54, 04.15, 04.45, 05.39, 06.12 och så när klockan ringde 06.30 (jamen ja, jag kollar på klocan OCH kommer ihåg tiderna när jag vaknar på nätterna)


Att påstå att jag är helt utsövd, vore att överdriva.


Ha en bra tisdag! Nu ska jag klafsa till jobbet i spöregnet.


//zill

Av Therese . - 9 april 2012 22:25

Eh.

Jag har ju verkligen legat efter med bloggeriet den här helgen.

Det har varit påskhelg, för den som missat det. Jag för min del har inte uppmärksammat detta faktum alls. Förutom i fredags då, när jag & Griszly tog oss upp till Chabo på "påskfirande för föräldralösa" (dvs för folk som inte har sina föräldrar i närheten), tillsammans med lite MN6-folk. Jättetrevligt knytkalas, med mycket skratt och trams.


I övrigt har helgen mest bestått i soffhäng, långa mysiga sovmorgnar och god mat. Antagligen som det ska vara när man har långhelg.


Och nu laddar jag upp inför den nya jobbeveckan. Går sådär.


//zill

Av Therese . - 5 april 2012 16:36

Anna (som driver bloggen Apan satt i granen) skrev om sin första fylla i ett inlägg och uppmanade sina läsare att skriva om sina första fyllor och sedan ge henne länken.

So here goes..:


Jag var 16 år och några månader och det var september. Jag hade visserligen druckit innan, men inga nämnvärda mängder. det var i alla fall september och jag hade precis börjat ettan på gymnasiet. Jag hade hittat en fin vän i Marie då, och hon hade blivit bjuden på fest hemma hos Andreas. Anledningen var att hon kände nån som kände honom, och när hon frågade mig om jag ville haka på "hem till nån Andreas Majgren i samhällstrean på fredag" skrattade jag bara. Inte för att det var roligt, utan för att nämnda Andreas är en av mina allra äldsta vänner (vi går ända tillbaka till förskolan, han var 3 och jag 1½ när vi började på samma avdelning). Sagt och gjort.


Jag kom dit, och det var helt sjukt, för på den festen hittade jag flera av mina gamla barndomskamrater. Ni vet såna man lekt med när man varit liten och sen i en viss ålder så kan man inte leka mera, för helt plötsligt är dom där två åren ett jäkla hinder.

Jag minns att det fanns en jäkla massa sprit, typ 5 vodkaflaskor, och öl i mängder. Marie & jag hade lyckats få mina föräldrar att köpa Peter's Pops till oss, vilka vi fick i oss i ganska rask takt innan vi började grogga.

Och fulla blev vi.

Nåja. Till den där gröna vattenkannan då. Den stod strax utanför staketet på Andreas mammas altan. Jag mådde uruselt och eftersom båda toaletterna i radhuset var upptagna gjorde jag det enda rätta; ut på altanen. Fast det hade regnat och jag klagade på att jag blev blöt om fötterna. Micke kom till undsättning och jag fick stå på hans fötter medan jag hävde mig över staketet och kräktes... Rakt ner i den gröna vattenkannan på 10 liter.


 

en sån här var det, och jag vill påpeka att jag gjorde ren den innan jag gick hem


När jag kände mig klar packade jag ihop mig och traskade hem, dvs upp för backen på 50 meter. Där kan man prata om krypavstånd.

Så, nu vet ni det!


//zill

Av Therese . - 5 april 2012 07:20

Jag funderar på hurt man ska läsa ut SKÄR i skärtorsdag.


Om man ska läsa det som att skära, dvs att man skär sig på en kniv, eller om man ska läsa ut det som en synonym till färgen rosa, typ "grisen är skär."


Sånt kan jag unna mig att fundera på när Livet är lätt och det vankas fyradagarshelg!


Idag flyger förresten påsk-kärringarna till Blåkulla, jag för min del stannar hemma i år. Jag har ont i foten & desutom är jag redan inbokad på kareokepub. Nåja, Blåkulla står väl kvar nästa år också, kan jag tänka mig.


 

GLAD PÅSK!!

 

//zill

Av Therese . - 4 april 2012 20:40

Vad illa det är att vilja skriva nånting, men inte riktigt veta vad man vill ha sagt. Känns mest tvångsmässigt och inte alls särskilt inspirerande. Jag har ont i min fot, och har därmed hållt mig hemma istället för att åka & hänga med mitt hjärta & våra fina vänner. Jag tänkte att jag skulle gå till Vårdcentralen direkt efter jobbet, men tji!, fick jag, för den stängde redan klockan 17 idag, ist för 18. FML.


Har således passat på att tvätta undan en maskin, och försöka mig på att visualisera hur jag skulle kunna möblera om i sovrummet. Jag vet, det är inte jättelänge sen jag gjorde det, men ombyte förnöjer.


Jag har passat på att rensa undan i mail-korgen och mailat iväg en menyförfrågan till stället som jag ska ha 30årsfesten på. Det börjar ju dra ihop sig (som flickan sa) - bara en månad och 15 dagar kvar nu.


Jahaja, se där, jag lyckades fylla ett inlägg med lite random jox. Heja mig!

Imorgon är det fredag, fast torsdag, och jag ser framemot 4 dagars ledigt. jepp, jepp.


//zill

Det här är jag!

Therese eller zill. Jag är samma person i olika kontexter.

Skriver om olika saker, men fastnar mest i vardag, pyssel och min nyfunna vän; feminismen.

Välkommen

Instagram - @thesod0519

Instagram

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Nyaste nytt!

Inte så nytt...

Kategorier

Länkar

Så här många har hittat hit


Ovido - Quiz & Flashcards