zill

Direktlänk till inlägg 23 mars 2015

Drömmar.

Av Therese . - 23 mars 2015 17:54

Både Anna och Moa har under helgen skrivit om drömmar på Instagram. Och jag började fundera. Vad drömmer jag om, egentligen. Vad vill jag med mitt liv, som jag inte redan har åstadkommit?

Har jag fastnat i vardagens bekväma hjulspår och liksom "förlikat" mig med, att det blir inte mer än så här? Mest troligt är det så, men jag har drömmar, jag också. En måste ha saker att liksom "nån gång, då ska jag minsann...". Problemet är att jag i princip aldrig kommer igång, jag går mest och tänker, planerar och (just precis) drömmer.


Till exempel drömmer jag om att en dag få bli publicerad. Jag hade världens pepp för några år sen, men så kom det annat i vägen, och vips!, hade projektet strandat. Mest av allt skulle jag nog vilja få ge ut en barnbok, eller en bok med min poesi. Problemet är bara att den poesi jag har att tillgå är (minst) 5 år gammal. Jag känner inte att den "håller", och jag skulle nog inte för mitt liv kunna klämma ut tillräckligt mycket poesi för att fylla ett häfte ens just nu.

Säkert skulle jag kunna gå igenom mina pärmar med tonårspoesi och hitta några som höll, men alltså. Nej. Det jag skrev då, är för ett halvt liv sedan.


Annat jag drömmer om är mer "lättfixat"; det handlar om ny bostad, familj och bröllop. Det löser sig inte över en natt, men det är ändå så pass enkelt att det känns möjligt inom en ganska nära framtid.


Jag drömmer att någon gång vidareutbilda mig till specialpedagog - även det är ganska lätt. Det är "bara" att sätta sig i skolbänken igen, de 2 åren som vidareutbildningen tar. Fast då får en räkna med att ta tjänstledigt och leva på CSN ett tag. Inget en gör i rödaste rappet. Krävs ändå lite planering bakom det hela.


Nåja. Det finns drömmar som jag väljer att behålla för mig själv, sådant som jag inte riktigt vill outa. Kanske en annan gång, kanske inte alls.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese . - 28 mars 2016 12:31

Ni hittar mig numera på: http://nouw.com/zilliceter         Tack & hej ...

Av Therese . - 28 mars 2016 11:28


    Jag såg en dokumentär på Netflix igår, om våldtäktskulturen som frodas på universitet och colleges i USA. Det var helt en helt igenom vidrig dokumentär, om hur unga kvinnor som blivit utsatta försökte få respektive skola att ta tag i deras...

Av Therese . - 28 mars 2016 10:21


Ledig måndag. Händer inte så himla mycket, förutom att jag ska ha möte med min förening...       Skulle haft det i lördags i samband med internfest, men festen blev inställd & därmed även mötet. Så då flyttade jag mötet lite hastigt till i...

Av Therese . - 26 mars 2016 19:07

Pappa och jag var ju på Mallorca förra helgen. Känns galet att det redan är en vecka sen vi var där, men så är det ju; time flies. Det blev några bilder, men jag får inte lägga upp några på pappa. Jag frågade om jag fick, han sa nej, och det respek...

Av Therese . - 26 mars 2016 15:31


Igår firade vi 4 år tillsammans..!   Middag på ölrepubliken, och sedan bio. Den 7/4 är det 100 dagar kvar tills vi gifter oss. Känns helt sjukt.   en av de första bilderna på oss -  en av mina absoluta favoriter tagen på campus i Örebr...

Det här är jag!

Therese eller zill. Jag är samma person i olika kontexter.

Skriver om olika saker, men fastnar mest i vardag, pyssel och min nyfunna vän; feminismen.

Välkommen

Instagram - @thesod0519

Instagram

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Nyaste nytt!

Inte så nytt...

Kategorier

Följ bloggen

Följ zill med Blogkeen
Följ zill med Bloglovin'

Länkar

Så här många har hittat hit


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se