zill

Direktlänk till inlägg 7 november 2012

Allvarligt talat, Katrin Z!

Av Therese . - 7 november 2012 15:18

Läste nyss på Lady Dahmers blogg om Katrin Z's nya dumheter.

Katrin har via sin blogg gått till angrepp mot en tjej som är med i SATS reklam, där SATS har valt att "visa upp" alla typer som tränar hos dom i en reklamkampanj.

Katrin Z hånar tjejen, och tycker att hon är tjock och lägger ALL energi på att snöa in på storlek, vikt, kroppshets.


Jag blir så ledsen, för det enda Katrin gör, är att spä på hela den stora svängen av fuckade ideal, och att gå på en privatperson sådär, det kan man bli åtalad för. Katrin menar att hon (tjejen) minsann får tåla det, för hon har ju faktiskt valt att ställa upp i en offentlig reklamkampanj. Eh. Say what?! Ungefär som att säga "äääsch, hen rör sig ju i det offentliga rummet, så hen får skylla sig själv om folk har åsikter"


Själv är jag inte pinnsmal, har aldrig varit det heller. Jag har ett högt bmi (fast den typen av mått är kocko i min mening), och vet att jag borde gå ner lite/träna mer regelbundet för att få ordning på mitt blodtryck som ligger på gränsen, dels av livsstil, men också av gener.

Fast när jag ser en "normal" (jävla skitord, egentligen!) tjej som ser glad och pigg ut iom träning blir jag inspirerad, och sätter liksom upp ett litet mål för mig själv; sådär vill jag också känna för träning. Vilket jag alltså inte gör, jag tycker träning är dödens tråkig överlag. Inte det att jag är lat eller inte vill, egentligen. Det är bara sånt jävla meck & det är sjukt tråkigt. Jag har provat det mesta. Det håller ett tag, men sen tröttnar jag. Däremot, gymreklamerna som bara visar megatränade, slimmade, solbrända kroppar blir jag liksom "jahaja, sådär kommer jag aldrig bli, hur mkt jag än tränar".


Så. När jag får den här hetsen uppkörd i nyllet... Då blir jag bara stressad & apatisk.


Tack för det, jävla Katrin. Alla kanske inte tränar för att bli sjukligt smala 55kilos-streck, utan kanske bara för att få styrka i muskler.. Har du tänkt på det, kanske..?

 
 
Ingen bild

Katarina

7 november 2012 16:30

Zytomierska vill bara få uppmärksamhet. Det bästa vi alla kunde göra vore att helt nonchalera henne.

Therese .

7 november 2012 17:27

Ahjo, det fattar jag med iofs, men ja. Jag reagerade på det som hon skrev och förde ett resonemang i mitt inlägg. Jag har däremot inte lagt nån tid på att kommentera på hennes blogg. Det var det ju några andra (nästan 1000 personer i nuläget) som gjorde.

 
Bea

Bea

7 november 2012 21:58

Ja jag kände samma sak. Men jag har liksom helt tappat respekten för Katrin Z för länge sen efter diverse utspel om jag ens hade nån från början. Jag skrattar mest åt na. Jag tycker faktiskt att den här tjejen i SATS reklamen hade jättefin kropp och jag hade gärna sett ut som hon vilket jag kanske gör efter ett rätt så massivt viktras. Katrin är ju pinsam och kastar sten i glashus ja menar visst är hon rätt så smal men någon super snygg dröm kropp har hon enligt min mening inte. Något hon försöker påskina i parti och minut. Hackar på andra och är överlägsen för att hon råkar ha ett lägre bmi än någon.

http://beatricewahlberg.blogspot.com

Therese .

8 november 2012 20:47

Jag har nog aldrig haft nån form av respekt för henne, över huvud taget. Jag känner nog mer en stor trötthet över att en vuxen människa känner sådant behov av att trycka ner och kränka andra i jakten på bekräftelse.

Sen tycker jag att bmi är ett så korkat mått-verktyg (eller vad man ska kalla det). En supersmal person kan faktiskt vara fetare på insidan, än en person som är tjock/mullig whatever.

 
Ingen bild

Carina

9 november 2012 03:07

Det storsta problemet med folk som Katrin Z ar att de ar obstinata i en kombination med att inte vara overdrivet intelligen. Egot blir storre an vettet. Da kan man forvanta sig sadana har idiotgrejer.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese . - 28 mars 2016 12:31

Ni hittar mig numera på: http://nouw.com/zilliceter         Tack & hej ...

Av Therese . - 28 mars 2016 11:28


    Jag såg en dokumentär på Netflix igår, om våldtäktskulturen som frodas på universitet och colleges i USA. Det var helt en helt igenom vidrig dokumentär, om hur unga kvinnor som blivit utsatta försökte få respektive skola att ta tag i deras...

Av Therese . - 28 mars 2016 10:21


Ledig måndag. Händer inte så himla mycket, förutom att jag ska ha möte med min förening...       Skulle haft det i lördags i samband med internfest, men festen blev inställd & därmed även mötet. Så då flyttade jag mötet lite hastigt till i...

Av Therese . - 26 mars 2016 19:07

Pappa och jag var ju på Mallorca förra helgen. Känns galet att det redan är en vecka sen vi var där, men så är det ju; time flies. Det blev några bilder, men jag får inte lägga upp några på pappa. Jag frågade om jag fick, han sa nej, och det respek...

Av Therese . - 26 mars 2016 15:31


Igår firade vi 4 år tillsammans..!   Middag på ölrepubliken, och sedan bio. Den 7/4 är det 100 dagar kvar tills vi gifter oss. Känns helt sjukt.   en av de första bilderna på oss -  en av mina absoluta favoriter tagen på campus i Örebr...

Det här är jag!

Therese eller zill. Jag är samma person i olika kontexter.

Skriver om olika saker, men fastnar mest i vardag, pyssel och min nyfunna vän; feminismen.

Välkommen

Instagram - @thesod0519

Instagram

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2012 >>>

Nyaste nytt!

Inte så nytt...

Kategorier

Länkar

Så här många har hittat hit


Ovido - Quiz & Flashcards