zill

Senaste inläggen

Av Therese . - 21 maj 2014 15:51

Ja, alltså. Det har ju varit ganska tyst här. För att inte säga väldigt mycket tyst här. 

Kommer inte ens ihåg när jag postade något här senast.

Tänker inte förklara varför eller komma med undanflykter. Bloggen har helt enkelt blivit bortprioriterad i det här som kallas Livet.


Men nu är jag (kanske) tillbaka, för jag håller på att bygga upp ett blogg-sug. Det finns så mycket saker jag funderar kring, och känner att jag kanske måste skaka av mig. Just idag... Ptjaaa.


Jag har sett en kedjegrej på FB om att man ska posta 3 positiva saker i 7 dagar. Kanske kan börja där?


Alltså, dagens 3 positiva, DAG 1.


  • På väg hem idag mötte jag Mathilda som var på promenad med Bella. Det resulterade i en timmas promenad tillsammans & catch-up. Vi har (troligen) inte setts sen Bella var sisådär 1 månad gammal. I augusti fyller hon ett år. Shit maj gadd vad tiden kutar. Alltså; väldigt fint med både motion & schysst sällis!
  • Om nån timme ska jag röra mig till Gamlestan för att lämna av 3 (stora) påsar med utrensade kläder till en insamling för människor i det katastrofdrabbade Bosnien & Serbien. Känns bra i själen och hellre lämna kläderna där än på Myrorna. (inte för att jag har nåt emot Myrorna alltså, jag brukar skänka dit, men just den här klädhögen gör bättre nytta nere på Balkan!)
  • Om ca 1 vecka är det WestPride. Jag ska gå i tåget den 1a juni, bakom Göta Studentkårs fana. Känns också bra i själen. Jag har inte gått i paraden sen nån gång i mitten på 00-talet, och då gick jag i Sthlm. Nu är det premiär för Gbg-paraden. Ser fram emot detta.

Så. Vi säger så, har hört att man inte ska ta ut sig alldeles när man kommer tillbaka otränad, höh!


Kärlek & Respekt.

ANNONS
Av Therese . - 10 februari 2014 14:52

Jag försöker ofta att inte "tänka sönder" saker. Ibland lyckas jag släppa saker ganska fort & ibland lyckas jag inte alls. Helgen sabbades ganska radikalt pga att jag inte alls kan släppa en grej som har med jobbet att göra. Natten till idag har varit helt sönderstyckad av konstiga drömmar.


Det är ett möte imorgon som jag för mitt liv absolut gärna vill slippa, men som jag samtidigt väldigt gärna vill ha. Att reda upp missförståndet med föräldrarna innan det blir en monstergrej (om det inte redan är det, för dem?). Men jag vill helst slippa det, för jag vet inte riktigt hur jag kommer tackla det. Saken är den, att det inte är en pedagogisk gärning som ska tas upp, utan hur JAG är, hur min personlighet är. Och det är en annan sak, där har jag inget annat stöd än mig själv, och det suger.


Hade det varit något pedagogiskt eller något som rört verksamheten, hade jag haft skollag, kommunens målbeskrivning och förskolans läroplan (Lpfö 98, rev. 2010) som stöd och jag hade kunnat vila i att det jag gör med varnen i vår verksamhet, det gör jag utifrån våra styrdokument.


Men nu är det alltså min personlighet som ska diskuteras, eller ett drag av den, som dessa föräldrar har klagomål på och då hamnar allting i ett annat ljus. Inget styrdokument i världen kan sätta upp ramar för hur jag är, bara jag själv. Alltså ska jag sitta och försvara mitt sätt att vara imorgon. Och jag är som bekant inte alls särskilt bekväm i att strida för mig själv. Mina åsikter - javisst! Mitt jag - not so much.


Nåja, bara att ta ett djupt andetag & köra på. 


ett försök till själv-pepp  

ANNONS
Av Therese . - 2 februari 2014 12:51

Är sjukt seg, men håller på att tagga för gymet. Måste komma iväg - den svåraste biten är att lyfta arslet från soffan och ta sig ur lgh. Är man väl på väg dit, så är det ju lugnt, men det är dom här 10-15 minuterna som det tar att byta om & gå hemifrån som är de tuffaste... Eller snarare, det mentala tjatet jag får av mig själv tills jag kommer iväg.


Min plan var att komma iväg för 1½ timme sen... Hrm, hade jag stuckit då, hade jag i princip vart på väg hem nu. 


Fasen vad jag är bra på att skjuta saker framför mig... På ett dåligt sätt.


Och med detta, lyfter jag på arslet och ba' göört..!


   

Av Therese . - 27 januari 2014 21:13

Här kommer vi att fira 2-årsdag i mars...:     


Puerto Rico - Gran Canaria...! Mums-fili-babba!

Av Therese . - 19 januari 2014 11:46

Somnade runt 01 i natt. Innan dess hade jag redan somnat några gånger i soffan, hrm. Huvudvärk från hell, och zombie-trött, ingen bra kombo. Antagligen hörde dessa två fenomen ihop, eller..?


Idag är jag fortfarande trött, trots att jag sovit ostört i nästan 10 timmar. Vaknade visserligen när Griszly kom hem vid 06, men somnade om ganska obehindrat.

What's up med all trötthet och framför allt huvudvärk?!

Det är liksom irriterande, för jag kan inte komma på var problemet ligger... Jag dricker vatten som jag ska, dricker kaffe som jag ska (alltså, jag dricker kanske 3-5 koppar om dagen, en vanlig jobbedag, är det helg kanske jag dricker lite färre), äter som jag ska.

Så. Varför har jag huvudvärk så ofta? Jag vägrar googla skiten, för då slutar det väl med att internet föreslår att jag har hjärntumör. 


Får nog ta mig i kragen och masa mig iväg till vårdcentralen. Kanske är några värden som ligger fel.Av Therese . - 13 januari 2014 17:49

Folk har pratat om nyårslöften det är dags att starta om, skaffa nya rutiner, börja med ditt eller datt.


Jag har tänkt så här; Jag lovar inget, som jag inte vet att jag kan hålla.

Men jag har ändå funderat, på hur jag skulle kunna öka min trivsel, och må bättre.

Därför har jag satt upp fokusområden 2014.

Inga (tomma) löften, utan jag har försökt hitta områden i livet som jag skulle kunna tänka efter kring, och jobba på/med.


>> inte svepas med i (nedsättande) prat om andra. Jag vill undvika att spinna vidare, och försöka att inte ens uppmuntra ett sådant samtal, med "mhm", eller "jaha". Utan helt enkelt avstyra, och undvika. 

Nu låter det som att jag är en skitsnackare av rang (vilket jag inte är), men min poäng är att det är så himla lätt att dessa "jaså", "jaha", och "mhm" blir som att man håller med. 


>> bli bättre på att ge komplimanger. Gärna komplimanger som boostar personlighet och inte kläder eller utseende. Att försöka komma undan alla slentrianmässiga "åh, vilken fin!", och köra mer på "åh, vad smart tänkt av dig när du...!" Jag kommer inte bita av mig tungan om en "fin"-komplimang skulle trilla ur käften på mig, men ja. Försöka poängtera annat än just utseende, är ett fokusområde.


>> inte stressa upp mig över saker som jag ändå inte kan påverka. Saker sker när de sker, och stressar/nojjar man inte över dem brukar det flyta på av sig självt. I detta område finns också kategorin "inte irritera mig på saker i onödan". Detta för att jag ska bli lugnare och mer harmonisk. 


Dessa tre områden, tror jag får ligga i fokus i år. Känns som helt okej, och möjligt att genomföra, vad tror ni?


(sedan finns ju det vanliga; träningen, bli bättre på att höra av mig till vänner & bekanta, och liknande... men jag tror att om jag hittar balans i de tre ovanstående områdena så kommer saker flyta på bättre i andra delar av livet också!)

Av Therese . - 2 januari 2014 12:50

Jag avslutade 2012 på OH, tillsammans med fina vänner. Men jag gick in i 2013 med ångest och inte alls så pigg på det nya året. Så här blev det...


Januari var månaden när jag bytte arbetsplats. Jag hann bara jobba en vecka, så var det dags att åka iväg på min 30årspresent från mamma och pappa. Vi åkte till Lanzarote och hade en skön vecka med lagom sol och avslappning. Under månaden som gick landade jag bland nya ungar och kolleger.


Februari kom och gick, minns inte särskilt mycket av den månaden. Jag kom iaf igång med träningen, och gick iväg ganska kontinuerligt.


I Mars firade Griszly & jag 1 år tillsammans, och det gjorde vi genom att ta in på hotell och äta god middag ute. Jag bestämde mig för att åka till Örebro och lossa tjälen, som så många andra år.


April kom, och jag åkte till Örebro för att lossa tjälen, träffa fina vänner och få lite luftombyte. I ungefär samma veva bestämde jag mig för att ta mig en tur till Gotand och fira min födelsedag där, då alla jag ändå hade velat fira med skulle vara där och leka på AG.


Och så blev det Maj. Jag var på möhippa för Tillan, en fin dag, då vi åt brunch på Posthotellet, mycket proemnad, vi dansade Bollywood-dans och åt god middag i Majorna. Den här månaden blev jag dessutom "moster", då Griszlys syster fick en liten tös; Hedvig. Jag tog några semesterdagar och firade min 31-årsdag på Gotland tillsammans med vänner och bekanta från hela landet. Helt klart okej födelsedag. Jag började gå till en naprapat, och det är ett av de bästa besluten det här året.


Juni... Vi var och firade att Tillan & Hampus blev äkta makar. Midsommar i Aröd, tillsammans med Tjalle, CJ, Griszly, Proton, Peter & Sölve. Midsommarmat, lekar och det hela avslutades med en blåsig båttur som ändå var himla mysig. Jobbmässigt blev det ytterligare förändringar, och det bestämdes at jag skule byta avdelning (igen).


Juli kom, och med det den årliga semstern. Vi åkte till Skagen över da'n bland annat. Och hälsade på uppe hos mamma & pappa i Nifen Town. En sväng ner till Halmstad blev det också. Jag avslutade min semester med att åka till Åmål för att vara Best Maid på Ingela och Philips bröllop. Ett bröllop i dagarna två, skule man kunna säga, och det var fint att träffa dem igen.


I Augusti drog en ny termin igång, och jag började på ny avdelning, med "nya" kolleger och barn. Förändring och omarbetade rutiner. Ryggen pajade helt och jag gick till en sjukgymnast, förutom att gå till naprapat-Jonathan. Jag var upp till Nynäs ensam en helg för att hjälpa till på Emy & Patricios bröllopsfest, vilket också bidrog till att jag återsåg några av mina vänner från tonårstiden i kyrkan. På hemmaplan började vi prata på allvar om samboskap.


September kom & gick, utan några större förändringar. Kan inte minnas att jag gjorde annat än att landa på nya avdelningen, jobba på och försöka träffa kompisar. Jag började visserligen läsa en kvällskurs på GU, om barn ed socioemotionella problem, och jag ser det som en av mina framgångar under 2013. Att vilja mer, att ta tag i det och öka stabiliteten & kompetensen i min yrkesroll.


Oktober... Gick ganska obemärkt förbi. Jag jobbade, pluggade och mådde ganska gott. Sista helgen i månaden flyttade Griszly in hos mig och vips var vi sambos på pappret (fast han egentligen rent praktiskt hade bott hos mig sedan i mars ungefär).


November. Griszly fyllde 30, och det firade vi genom att gå och äta på La Sombrita. Jag gjorde förändringar i kosten, och kämpade för att bibehålla min träningsrutin.


December... I början av månaden längtade jag efter julledigt. Ansökte om ledighet och fick den; ledigt mellan 20 december och 7 januari - katjing! Startade ledigheten med att åka till Kiel och julmarknaden där, firade julafton i stilla mak i soffan med mjukisbralla och Karl-Bertil Jonsson. Åkte ner en kortis till Halmstad för att fira lite jul med Giszlys föräldrar & hans syster med familj. Den 28:e kom Emilie ner med två av sönerna, och vi hade fina dagar på Liseberg och Sjöfartsmuséet.

Vips var det nyår, och det firade vi in med en middag hemma tillsammans med Tjalle & CJ, för att sedan ta oss hem till Sölve borta vid Bellevue. Lugnt firande med sällskapsspel, och diskussioner kring det allra mesta.


För första gången sedan 2008 gick jag skrattande in i ett nytt år. Ingen panikångest, och ingen annan skit. Jag ser med tillförsikt på 2014, och jag tror mig veta att det här är året som kommer med stora förändringar.

Av Therese . - 1 januari 2014 12:57


Jag gör odta två listor; en där jag går igenom året månad för månad, och så gör jag den här. Det är förvisso också en bra sammanfattning. Let's go..!

 

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut?

Började träna på gym. Jag har tränat regelbundet förr, men alltid varit "rädd" för just gymet. Nu har jag kommit över det & kör på som alla andra. Började gå regelbundet till en naprapat - min rygg älskar mig.
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ehum... Ja. Om jag har räknat rätt så har jag sådär 13 vänner & bekanta som antingen fått första barnet eller ytterligare tillökning.
 
Dog någon som stod dig nära?
Nej. Det tackar vi för.
 
Vilka länder besökte du?
Spanien (i form av Lanzarote), Danmark (till Skagen, över da'n) och en vända till Tyskland (Kiels julmarknad)
 
Är det något du saknat år 2013 som du vill ha år 2014?
Njaaa... Mer småresor, mer njut av stunden och lite andra grejer.
 
Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?
Ingela & Philips bröllopsdag, dagen då Griszly flyttade in i lgh & båda våra namn stod på dörren.
 
Vad var din största framgång 2013?
Att jag vågat omfamna förändringen. Och att jag tagit tag i min hälsa mer på allvar än på flera år. Och det här med pluggandet. Jag är mycket nöjd med mig själv.
 
Största misstaget?
Att inte lita på mitt eget omdöme i vissa frågor
 
Bästa köpet?
Vad då? Öhm. Har inte köpt nåt sådär omvälvande grejer.
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Jag vet inte. Har spenderat en hel del pengar på kurslitteratur, men tror inte att det är en summa som är särskilt hög egentligen.  
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Alla bebisar som ploppat under 2013. All kärlek jag fått, och gett. Att det har tagit beslut i vissa frågor.
 
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2013?
Hm. I år har jag nog inte haft nån sådär playlist...
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mycket gladare. Bytet av arbetsplats gjorde en hel del för humöret.
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Hållt kontakten med folk som är långt bort, ökat umgängesfrekvensen med mina vänner. Hört av mig oftare.
 
Vad önskar du att du gjort mindre?
Nojat över saker, irriterat mig på sånt som jag ändå inte har kunnat påverka
 
Blev du kär i år?
Jag blir kär i Griszly igen var och varannan dag <3
 
Favoritprogram på TV?
Hm... Fröken Frimans Krig, på SvT, var en bra serie precis i slutet av året. Jag kollade en hel del på Netflix; Och dä har Stargate SG-1 varit min följeslagare under hösten... Nu har jag påbörjat 6e säsongen, bara 4½ säsong kvar...
 
Bästa boken du läste i år?
Läste en hel del, men inget som fastnade sådär direkt. 
 
Största musikaliska upptäckten?
Har inte gjort så mycket NYA upptäckter, mest återseenden.
 
Något du önskade dig och fick?
Kärlek.Bland annat.
 
Något du önskade dig och inte fick?
Nytt boende, tillåtelse att börja plugga specialpedagogik (men jag tar nya tag nästa höst ist)
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Jag var på AG, oxh studentphestade på Gotland. Gick och la mig mitt i Mello:n, och när jag vaknade några timmar senare var det mitt i natten & födelsedag. Satt med fina vänner och fick paket av mitt älskade hjärta.
 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mhmmm.... Men det känner jag inte för att dela med mig av.
 
Vad fick dig att må bra?
Trygghet och närhet. 
 
Vilken kändis var du mest sugen på?
Benedict Cumberbatch så som han ser ut i Sherlock.
 
Vem saknade du?
Tuss (och mina andra skövdeiter). Deni. Thom. LottaiLund & Sthlms-Lotta. Girl-sn-pea. Och Husmors-Anna. Bland andra.
 
De bästa nya människorna du träffade?
Har inte träffat så mycket nytt folk, har haft fullt upp med att hålla kvar gamla människor i mitt liv. 
 
Mest stolt över?
Att jag har börjat ta hand om mig både på ett mentalt och fysiskt plan.
 
Högsta önskan just nu?
Att 2014 blir ett år där jag får utmana mig själv, där jag kommer att få utvecklas på alla plan.

Det här är jag!

Therese eller zill. Jag är samma person i olika kontexter.

Skriver om olika saker, men fastnar mest i vardag, pyssel och min nyfunna vän; feminismen.

Välkommen

Instagram - @thesod0519

Instagram

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016
>>>

Nyaste nytt!

Inte så nytt...

Kategorier

Följ bloggen

Följ zill med Blogkeen
Följ zill med Bloglovin'

Länkar

Så här många har hittat hit


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se