zill

Senaste inläggen

Av Therese . - 6 juli 2015 11:48

Så. Nu kan en kalla det för semester. Vissserligen gick jag ju på semester i fredags, men det är ju första vardagen som en verkligen kan känna att det är semester - vakna av sig själv 9.30 och inte behöva rusa iväg till någonting. Bästa känslan, just nu.


Dagens göromål är ganska enkla; köpa en ny kamera. Jag har äntligen hittat en jag vill ha, och mamma & pappa lovade mig ekonomisk hjälp att köpa en, när jag hade hittat en. Så det ska vi göra idag. Känns ganska lagom.


Canon Ixus 160


Morgondagen bjuder på kompishäng; Maria (Strulet) och jag ska ta en efterlängtad eftermiddag med käk, vin & en massa skitsnack. Härligt!

Maria & jag på SköSex's Damsittning, april 2015  

ANNONS
Av Therese . - 3 juli 2015 06:45

Ensam i det stora stenhuset igen. Jag har visserligen inte ens öppnat än, det gör jag kl. 7.

Men ändå. En får ta det, när bussarna har börjar gå sommartid...

Har iaf hunnit skriva ut schemat för nästa läsår, och det ser... intressant ut. Det blir nog bra, jag avundas inte mina kollegor som suttit & svettats med schemat för alla som jobbar fritids & f-klass. Mycket folk ska få plats, och sen att en måste ta hänsyn till tjänstgöringsprocent etc.


Nej, tack och lov att det finns folk som är bättre än jag på det där.


ANNONS
Av Therese . - 2 juli 2015 07:25

Sitter ensam på jobbet. Öppnade nu klockan 7. Inga barn har dykt upp. Det är bara jag i hela stora stenhuset. Det enda som låter är tvättmaskinen i rummet bredvid, och byggarna som grejar den nya paviljongen ute på gården.


Nästa kollega kommer 7.45

Det är segt att bara sitta.

En del kanske tycker att det är skönt för oss när barnantalet börjar sjunka, och det inte är lika tungt. Well, det är ju iofs en STOR skillnad på typ 11 barn och 44 som vi har vanligtvis på fritids. Men alltså. Det är nästan irriterande att vara för många vuxna också. Vi trampar på varandra och större delen av tiden känner jag mig överflödig.


Ah well, det är jobb till 15 idag, och ännu en tidig dag (7-14.30) imorgon, sen är det ÄNTLIGEN semester!


Nehej. Dags att dra igång & göra dagens första kaffe!


Kärlek & respekt.

Av Therese . - 30 juni 2015 12:09

Rast på jobbet.

Ute leker barnen på en sån där glidmatta. Vi använder brandslangen och så springer dem och glider i full rulle. Vattnet är svinkallt, men barnen verkar nöjda. Jag vet inte, jag skulle nog inte alls vilja härja i iskallt vatten. Men men, är det sommarfritids så är det. Iom att vi har färre barn är det dessutom möjligt att skapa aktiviteter som funkar.


Personligen räknar jag mest ner - idag är det 3 dagar kvar av det här läsåret. Idag har jag min sista stängning, och på fredag slutar jag 13.30 Perfekt sätt att starta semestern på.

Det har varit ett tufft läsår. Inte bara för att jag varit ny, men också för att jag & min kollega har slitit som djur för att få vår grupp att gå ihop. Jag har nog aldrig skrivit så många kränkningsrapporter som det här året, och jag har nog aldrig fått utstå så mycket verbala påhopp. Någonsin.

Det tar på krafterna något så fruktansvärt.

Det är frustrerande att inte få den hjälp en söker hos ledningen, och det är tärande att när en har försökt ALLT, så funkar liksom ingenting.


Men som sagt. Semester. Årets Gothia Cup-flykt blir till Berlin i år, sen får vi se vad som händer.


//zill


Av Therese . - 29 juni 2015 12:12

Den här våren. Den här våren kommer att gå till historien som en av de mest blogglösa, och intetsägande.

Trots att det händer saker hela tiden.

Livet rullar på, men det händer som sagt saker hela tiden som gör att en får omvärdera, tänka nytt, eller gå tre steg tillbaka.


Många sjukdomsbesked har det varit. Några har varit lättare att handskas med, så till vida att jag inte är nära. Andra har varit slag i magen, och spontana "shit, amagad, herrejösses. skit piss & mögel". Det senaste är ett sånt.

Jag känner så jävla långt borta, och så maktlös. Alla är maktlösa när det gäller cancer, iofs.


Men, jag lever. Och snart är det semester. Berlin is calling!


//zill

Av Therese . - 23 mars 2015 17:54

Både Anna och Moa har under helgen skrivit om drömmar på Instagram. Och jag började fundera. Vad drömmer jag om, egentligen. Vad vill jag med mitt liv, som jag inte redan har åstadkommit?

Har jag fastnat i vardagens bekväma hjulspår och liksom "förlikat" mig med, att det blir inte mer än så här? Mest troligt är det så, men jag har drömmar, jag också. En måste ha saker att liksom "nån gång, då ska jag minsann...". Problemet är att jag i princip aldrig kommer igång, jag går mest och tänker, planerar och (just precis) drömmer.


Till exempel drömmer jag om att en dag få bli publicerad. Jag hade världens pepp för några år sen, men så kom det annat i vägen, och vips!, hade projektet strandat. Mest av allt skulle jag nog vilja få ge ut en barnbok, eller en bok med min poesi. Problemet är bara att den poesi jag har att tillgå är (minst) 5 år gammal. Jag känner inte att den "håller", och jag skulle nog inte för mitt liv kunna klämma ut tillräckligt mycket poesi för att fylla ett häfte ens just nu.

Säkert skulle jag kunna gå igenom mina pärmar med tonårspoesi och hitta några som höll, men alltså. Nej. Det jag skrev då, är för ett halvt liv sedan.


Annat jag drömmer om är mer "lättfixat"; det handlar om ny bostad, familj och bröllop. Det löser sig inte över en natt, men det är ändå så pass enkelt att det känns möjligt inom en ganska nära framtid.


Jag drömmer att någon gång vidareutbilda mig till specialpedagog - även det är ganska lätt. Det är "bara" att sätta sig i skolbänken igen, de 2 åren som vidareutbildningen tar. Fast då får en räkna med att ta tjänstledigt och leva på CSN ett tag. Inget en gör i rödaste rappet. Krävs ändå lite planering bakom det hela.


Nåja. Det finns drömmar som jag väljer att behålla för mig själv, sådant som jag inte riktigt vill outa. Kanske en annan gång, kanske inte alls.

Av Therese . - 14 mars 2015 14:49

Mina planer för dagen var att jag skulle på systemet inför 30årsfesten ikväll, sedan ut till Angered för att se Karro köra Roller Derby och sedan möta upp Tuss för att gå på nämnda 30årsfest.


Det gick lite i stöpet. Jag trodde att Karro skulle spela matchen kl. 14, och inte den kl. 16.30 Nu var det tydligen tvärtom; dvs, hon skulle gå på plan samtidigt som jag skulle vart tvungen att dra hemåt igen. TRÅKIGT! Jag var faktiskt ganska pepp på att komma iväg och se henne spela, har inte gjort det ännu.


Så, schemaändring helt enkelt. Valde att stanna hemma istället, äta lunch i lugn & ro, diska och lösa melodikrysset (i efterhand).

Jag vet inte riktigt hur det ser ut när ni andra löser melodikrysset, men hos mig ser det ut så här;


Jag har alltid ett block bredvid mig så jag kan skriva ner ledtrådarna som Anders Eldeman ger, så jag lätt kan gå tillbaka om jag inte kommer på under den lpt som spelas.

Dagens ledtrådar ser ut så här;

Såna kråksparkar, alltså. Men det gäller ju att skriva fort & kort, så att säga. Inte mindre än FEM dubbelfrågor idag, det är ganska mycket. Annars brukar det bara vara sådär 1-2 stycken.


Så nu vet ni. Om ni någon gång skulle undra hur det ser ut när jag löser Melodikryss, alltså.

Av Therese . - 11 mars 2015 17:27

Pappa, på väg till Trosa. Juli 2013


Idag fyller världens bästa pappa 65. Jag har ringt & grattat honom, och jag har faktiskt skickat en blomma också, från mig & Klas. Jag sitter liksom & väntar på att han ska ringa & säga att den har kommit fram, heh.


När jag ringde förut och grattade honom, skrattade han till och bara; Äääsch, det är väl inget att gratta för!


Jo, men det tycker jag! 

Det här är jag!

Therese eller zill. Jag är samma person i olika kontexter.

Skriver om olika saker, men fastnar mest i vardag, pyssel och min nyfunna vän; feminismen.

Välkommen

Instagram - @thesod0519

Instagram

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016
>>>

Nyaste nytt!

Inte så nytt...

Kategorier

Följ bloggen

Följ zill med Blogkeen
Följ zill med Bloglovin'

Länkar

Så här många har hittat hit


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se